Ik heb het laatst een teamdag begeleid bij een grote organisatie. Ontzettend leuke medewerkers die goed met elkaar overweg konden.
Echter op directie niveau was er een probleem.
Al was de teamdag niet bedoeld om de problemen op directie niveau te bespreken, waren er een aantal medewerkers die toch hun best deden om dat zichtbaar te maken. Ze waren gaandeweg naast de directie gaan staan en probeerden door te bemiddelen het probleem op te lossen.
Een vermoeiende taak en positie…
Dit zorgde voor onrust en twijfel bij sommige medewerkers. Is het werkelijk aan ons om hierover beslissingen te willen nemen???

Dit is een casus uit velen.

Wellicht herken je dat van jezelf of van anderen op je werk,

-Dat je weleens in conflicten getrokken wordt als bemiddelaar?
-Dat je weleens in een situatie gezogen wordt waar je eigenlijk niets mee te maken hebt?

Dit is een veel voorkomend patroon dat ontstaat doordat op een bepaalde laag in een systeem (gezin, organisatie, etc..) iets ontbreekt. Iets wat nodig is om goed te kunnen functioneren is afwezig. En jij wordt als het waren op die plek gezogen waar je van nature niet thuis hoort. Als doel om het weer heel te maken.

Hoe was het in je gezien van herkomst?

Als je dit bij jezelf op het werk herkend, is het interessant om naar je gezin van herkomst te kijken.

Waren je ouders beide aanwezig zowel fysiek als mental?
Hoe was de relatie tussen je ouders?
Kon de liefde tussen je ouders stromen?
Deze patroon kan al  in het gezien van herkomst ontstaan.

Je bent naast je ouder gaan staan omdat een van je ouders niet beschikbaar was of je bent in de relatie tussen je ouders gezogen. Dit is geen bewuste keuze geweest.
Het systeem (gezin) wil als eenheid blijven en als man en vrouw geen stromende eenheid kunnen vormen, dan wordt een kind daarvoor gebruikt. Verantwoordelijkheidsgevoel en bemiddeling is je tweede natuur geworden.

Wat je gewend bent in je gezin van herkomst, doe je vervolgens op je werk. Je hebt er eenmaal gevoel voor ontwikkeld en goed in geworden. Je wordt er zelfs voor gevraagd op het werk.

Al ben je er wellicht goed in, kan dit toch vermoiend zijn. Voordat je het weet, ben je ook alweer op een plek gezogen waar je niet thuishoort.

Patronen waar je bewust van bent, zijn makkelijk te hanteren. Van de meeste patronen ben je je niet bewust. Het kan jaren zo door gaan.En systemisch coach kan je helpen om bewust te worden van die patronen.

Herkennen en erkennen van het patroon verminderen het effect van een patroon.
Door hier bewust van te worden, creëer je meer keuze vrijheid. In dit geval, je kan kiezen om weer op je eigen plek te gaan staan. Dit creëert ruimte en vrijheid.