Familieopstelling“Met onzichtbare draden wordt men het stevigst gebonden.”

F. Nietzsche

Familieopstelling is een prachtige methode om verborgen patronen en dynamieken vanuit je familiesysteem zichtbaar te maken. Deze patronen openbaren zich in je huidige leven en relaties en bepalen je overtuigingen en gedrag.

Je familie is een systeem, bestaande uit je huidige gezin, het gezin waarin je geboren bent en alle familieleden daarom heen waar iedereen zijn eigen plek heeft en onlosmakelijk met elkaar verbonden is.

Bij familieopstellingen ga je onder anderen ervaren hoe het is om op jouw plek te staan in je familiesysteem en wat het effect is als dat niet het geval is. Je wordt je niet alleen via je ratio bewust van de dynamiek waar je mee te maken hebt, maar je voelt het ook in je lichaam. 

Persoonlijke problemen? Relatieproblemen? Levensvragen? Veel is terug te vinden in de verstrikkingen in het familiesysteem. Familie opstellingen kan verhelderende en bevrijdende inzichten geven voor iedereen die worstelt met vragen over relaties met een partner, ouders, broers, zussen of met kinderen. Vragen over het leven, over patronen die steeds terugkomen, over een diep onverklaarbare emotie of het steeds vastlopen in bijvoorbeeld werksituaties.

Opstellingen zijn mogelijk ook een manier om anders naar de wereld en het leven te kijken, zonder oordeel, zodat je jezelf liefdevol los kunt maken uit verstrikking.

Hoe werkt een opstelling?

De deelnemers dienen als representanten in de opstelling en stellen zich intuïtief op een bepaalde wijze in de ruimte op, dit lijkt dan op de situatie die ingebracht is waardoor deze tot leven komt. We gaan onderzoeken welke patronen en dynamieken bij je vraag een rol spelen. Hierdoor krijg je inzichten die je niet alleen met je hoofd zult begrijpen maar die ook met je lichaam zult ervaren. Je kunt naar een familieopstelling komen met een vraag of puur om het te ervaren. Ervaring leert dat je je in beide gevallen verrijkt zal voelen en meer ruimte gaat ervaren om anders tegen het leven aan te kijken.

Praktische informatie

We beginnen de middag met een korte inleiding en een inventarisatie van de mensen die een vraag hebben en deze in zouden willen brengen. Aan de hand van wat er door ons heen gaat, zullen we met een van de ingebrachte vragen aan de slag gaan. Het kan dus zo zijn dat niet alle hulpvragen behandeld kunnen worden. Er is op een middag ruimte voor 2 opstellingen.

Data:

Zaterdag 1 februari      13:00u-16:30u

Zaterdag 14 maart        13:00u-16:30u 

Zaterdag 11april           13:00u-16:30u 

Zaterdag 6juni               13:00u-16:30u 

Lokatie:

Adres Centrum aan het Spaarne

Spaarne 112, 112A

2011 CM   Haarlem

Kosten: Client €80           Representant €15

© Copyright 2019 - Sara Setodeh
NLP, systemisch coaching en familie opstelling: Utrecht - Amsterdam - Amersfoort - Almere